VANDRETURE 2018
Kalundborg Kommune
Print
Gem
Nyd naturen i den nye afvekslende skov syd for Ubby
Turlængde 6 km
En middelsvær tur
Fortælletur , Travetur, Nybegynder-tur, Senior-tur
Startdato: 19. aug 2017 kl 14:00
Slutdato: 19. aug 2017 kl 17:00
Gåtur fra Ubby Lægehus ad Hovvejen, forbi den gamle tyrestation og Havreholm og ud i den 7 år gamle blandede løvskov med dens udbredte stisystem. Vanggårdens historie fra old- til nutid belyses. Turen går tilbage ad Toftager til Ubby Lægehus

Fra Ubby Lægehus går vi ad Hovvejen, hvor vi bl.a. kommer forbi et af Ubbys gamle mejerier. Syd for den nedlagte tyrestation, går vi ned forbi gården ”Havreholm” og lander ude ved den ca. 6 ha. store blandede løvskov, der bl.a. blev anlagt for 7 år siden. Her drejer vi ind af en af stierne. Der er i alt udlagt 2,4 km sti i ”Skovvangen”, som skoven hedder. Vi snakker om de forskellige træarter og skovens mangfoldige dyreliv. Ejendommen, hvor skoven ligger, hedder i dag ”Vanggård”. Der bliver fortalt om stedets historie fra oldtid til nutid, og der vil blive forevist flere effekter fra oldtiden. Midt i skoven vil vi holde en pause, hvor det vil være muligt at indtage sin kaffe eller andet.

Turen vil gå ad grusvejen Toftager tilbage til Ubby lægehus, hvor vi det sidste stykke vil benytte et af Ubbys talrige stisystemer.

Turleder: Ella Pedersen / 51963032, Ole Eg
Turarrangør (ansvarlig for tur): Vanggården og Hvidebæk Lokalråd
Kontaktperson: Ella Pedersen
Telefonnummer: 51963032

Alm. travesko og tøj efter vejret.

Tag gerne kaffe eller anden drikkelse med.

En kikkert kan også medbringes

Startsted:
Ubby Lægehus. Torvet 17, Ubby, 4490 Jerslev Sj.
Transport - start/slutsted:

Bus 545