VANDRETURE 2019
Holbæk Kommune
Print
Gem
Vinskoven og Skellingsted Bro
Turlængde 16 km
En middelsvær tur
Fortælletur , For alle der holder af natur, motion og fællesskab
Startdato: 25. aug 2018 kl 10:00
Slutdato: 25. aug 2018 kl 16:30
En meget idyllisk tur med masser af historier og skønne udsigter.

Vi starter og slutter ved Åmosenaturcamp som ligger ved Sørningevej nr. 9. Derfra går vi til Sørninge, et stykke videre og så ind ad en lang indkørsel, hvor vi finder en sti der fører ind i Vinskoven. Vi passerer Firtøndestenen, går mod syd ad Skamstrupvej og kommer over i den anden del af Vinskoven, videre mod syd gennem Mølleskoven og her skal vi se "Themsen" hvor der blev produceret tørv indtil midten af 1900 tallet. Her holder vi også frokostpause, før turen fortsætter: Mod vest langs Mølleskoven ud til Skamstrupvej og ned til Åmose Å. Ved Skellingsted Bro, videre mod vest langs åen og derefter op til Skellingsted Friluftsområde, dernæst langs Åmosevej til Brokøb og til
sidst ad Jyderupstien tilbage til Åmosenaturcamp.

Turleder:Katrine Møhl / 40533414
Turarrangør (ansvarlig for tur): Åmosenaturcamp
Kontaktperson: Katrine Møhl
Telefonnummer: 49533414
E-mail: k.mohl@tdcadsl.dk
Åmosenaturcamp Facebook side

Langs åen vokser bl.a. brændenælder og vild pastinak. Vild pastinak er på denne årstid for de flestes vedkommende afblomstret. I frisk tilstand er det dog sådan, at hvis man får saften på huden og det derefter udsættes for sollys, så giver det sår, der minder om ætsninger/hudafskrabninger. Derfor anbefales lange bukser og gode strømper og sko. I øvrigt påklædning der svarer til vejret.

Hvis man vil overnatte i shelter før eller efter turen: Voksne 25 kr. Børn 15 kr. Selve turen er det gratis at deltage i.

 

Startsted:
Åmosenaturcamp, Sørningevej 9, 4450 Jyderup