VANDRETURE 2020
Næstved Kommune
Print
Gem
Aftentur ved Glumsø Sø Bålhygge i Smørhullet
Turlængde 6 km
En let tur
Fortælletur , Alle borgere i Glumsø og Omegn
Startdato: 21. aug 2019 kl 18:00
Slutdato: 21. aug 2019 kl 20:30
Kom og hør om friluftsaktiviteter omkring Glumsø Sø og Glumsø Skov og tilfør dine ideer til udvikling af friluftsliv til Næstved Kommunes friluftsstrategi, som er under udarbejdelse. Glumsø og Omegns Lokalråd og Næstved Kommune inviterer til aftenvandring. Undervejs drøfter vi aktivitetsmuligheder og ser eksempler på friluftsfaciliteter i området.


Turen går rundt om søen, hvor vi nyder de naturskønne områder tæt på byen. Vinterbaderne fortæller om de seneste udviklingsmuligheder ift. faciliteter til vinterbadning. Vi passerer det tidligere rensningsanlæg. Kan bygningerne få nyt liv og anvendes til aktiviteter ved Glumsø Sø? Ved fugleskjulet nyder vi udsigten over søen. På Fabriksvej ser vi arealerne til det nye boligområde og skoven, som er et nærrekreativt grønt område. Vi passerer hundeskoven og går gennem Glumsø Skov, hvor vi ser Naturstyrelsens shelterplads.

Turen slutter i Smørhullet, hvor vi byder på en forfriskning. Næstved Kommune fortæller om friluftsstrategien og inviterer alle deltagere til at komme med input til projekter, der kan medvirke til mere friluftsliv, bosætning og turisme i og udenfor Glumsø.

Turleder:Glumsø og Omegns Lokalråd, Grith Neel Andersen / 55886084
Turarrangør (ansvarlig for tur): Næstved Kommune
Kontaktperson: Grith Neel Andersen
Telefonnummer: 55886084
Startsted:
Badestranden ved Glumsø Sø, Skolevej 11, 4171 Glumsø
Slutsted:
Smørhullet, Nyvej 13, 4171 Glumsø
Transport - start/slutsted:

Regionaltog og bus 570