VANDRETURE 2020
Lejre kommune
Print
Gem
Gå tur i Ryegaard Dyrehave sammen med Stafet for Livet Borrevejle.
Turlængde 5 km
En middelsvær tur
Travetur, Nybegynder-tur, Unge-tur, Børnefamilie-tur, Senior-tur
Startdato: 22. aug 2020 kl 15:00
Slutdato: 22. aug 2020 kl 16:45
Gå med på en naturskøn vandretur ad Gudernes Stræde og små skovstier rundt i Ryegaard Dyrehave. Undervejs vil Ryegaards ejer Johan Scheel fortælle historien om Ryegaard Gods, driften af godset, og om dyrehaven.

Her kan beskrives detaljer om turen I Ryegaard Dyrehave er der opsat informationspæle med tlf. numre, hvor man kan ringe op og få interessante historiske informationer om det pågældende sted.

Turen starter ad Gudernes Stræde, undervejs passeres den gamle jernlåge og en mindesten for skovfoged K. J. Hemmersam. Ad små skovstier nås frem til bagindgangen ved Bramsnæsvigskolen i Ejby. Længere fremme passeres Skovbørnehaven Agersøgård, og inden vi kommer til Troldeskoven med de mange knudrede træer passerer vi Trætop-hytterne, som kan lejes af Ryegaard, hvis en romantisk nat i højderne er drømmen. Vi kommer ud i Dyrehaven, hvor køerne går frit rundt. Vi holder pause ved det store udsigts træ øverst på bakken, hvor udsigten kan nydes over fjorden, landskabet og den vildeste kælkebakke.
På vej tilbage mod parkeringspladsen passerer vi stedet, hvor det gamle Teglværk lå og sidst passerer vi den magiske Skovsø.

Vores guide på turen er Godsejer Johan Scheel, ejer af Ryegaard og Trudsholm Godser. Godserne har været i slægtens eje siden midten af 1800-tallet. Godset driver landbrug og skovbrug.
Det er muligt at leje lokaler til fester og konferencer, bl.a. de to eksklusive trætop-hytter, hvorfra der er en smuk udsigt ud over Bramsnæs.

Turen er en af 8 guidede gåture, som Stafet for Livet Borrevejle har arrangeret d. 22. august. Turene er et alternativ til den traditionelle stafet, der ikke kan afholdes på grund af corona pandemien.
Se ruterne og læs mere om turene her:
https://www.stafetforlivet.dk/dyn/resources/Relay_Model_Relay_Page_Information/file/2/9702/1592755967/fe85c4_guidede-ture.pdf

Når man deltager i Stafet for Livet, oplever man som deltager, kræftramt eller pårørende et døgn med nærvær og fællesskab, der skaber glæde og håb. Med de mange gåture rundt om i vores smukke Lejre kommune forsøger vi at skabe et andet rum, der også giver mulighed for nærvær og fællesskab.
Vi går sammen, men hver for sig.

Følg med på vores facebookside www.facebook.com/StafetForLivetBorrevejle d. 22. august. Her viser vi klip fra deltagernes oplevelser på gåturene, sang og musik, og vores smukke lysceremoni i aftenskumringen.

 

Turleder:Birgitte Schytte
Turarrangør (ansvarlig for tur): Stafet for Livet Borrevejle, Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lok.
Kontaktperson: Mogens Petersen
Telefonnummer: 40 12 72 80
E-mail: mp@snegom.com
Læs mere om Stafet for Livet:

Tilmelding til Niels Rasmussen niels.osted@gmail.com senest d. 20. august.

Det er gratis at deltage, men hvis du gerne vil støtte Stafet for Livet Borrevejle og Kræftens Bekæmpelses arbejde, kan du indbetale et beløb enten på MobilePay 36348 eller kontant på dagen til guiden.

Vi går på asfalt- og grusveje og i bakket terræn.
Solide vandresko er en god idé. Påklædning efter vejret.
Du får udleveret et kort, en badge, et sanghæfte og en flaske vand.
Læs mere på www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle

Startsted:
P-pladsen ved ?Den røde låge?, Munkholmvej 355, 4060 Kirke Saaby
Slutsted:
Rundtur