VANDRETURE 2020
Lejre kommune
Print
Gem
Gå tur sammen med Stafet for Livet Borrevejle, Kirke Hvalsø til Tadre Mølle
Turlængde 9 km
En middelsvær tur
Travetur, Nybegynder-tur, Unge-tur, Børnefamilie-tur, Senior-tur
Startdato: 22. aug 2020 kl 10:45
Slutdato: 22. aug 2020 kl 13:00
Gå med på en naturskøn vandretur med start i Hvalsø ud gennem skoven til Tadre Mølle og tilbage via Nørre Hvalsø. Undervejs vil Kommunalpolitiker Line Jacobsen og Mogens Petersen fortælle om områdets lokalhistorie og udvikling, om kunst i landskabet og om særlige kulturperler på egnen.

Her kan beskrives detaljer om turen Vi går ud af Hvalsø med retning mod Sonnerupgård, og drejer til højre ved ”Voldstedet”. Vi går gennem skoven til Tadre Mølle, der er en fungerende vandmølle, som i 2006 fejrede sin 600-års fødselsdag. I dag er møllen en del af ROMU museumskoncernen.
Så går turen tilbage mod Hvalsø via Nørre Hvalsø. Ved rådhuset i Hvalsø passerer vi ”Tusindeårs stenen” udført af kunstneren Olaf Manske Andersen, inden vi igen krydser jernbanen og når tilbage til Kulturhuset.

Vores guide på turen er kommunalpolitiker Line Jacobsen, som bor i Hvalsø og er meget engageret i lokalområdet.

Turen er en af 8 guidede gåture, som Stafet for Livet Borrevejle har arrangeret d. 22. august. Turene er et alternativ til den traditionelle stafet, der ikke kan afholdes på grund af corona pandemien.
Se ruterne og læs mere om turene her:
https://www.stafetforlivet.dk/dyn/resources/Relay_Model_Relay_Page_Information/file/2/9702/1592755967/fe85c4_guidede-ture.pdf

Når man deltager i Stafet for Livet, oplever man som deltager, kræftramt eller pårørende et døgn med nærvær og fællesskab, der skaber glæde og håb. Med de mange gåture rundt om i vores smukke Lejre kommune forsøger vi at skabe et andet rum, der også giver mulighed for nærvær og fællesskab.
Vi går sammen, men hver for sig.

Følg med på vores facebookside www.facebook.com/StafetForLivetBorrevejle d. 22. august. Her viser vi klip fra deltagernes oplevelser på gåturene, sang og musik, og vores smukke lysceremoni i aftenskumringen.

 

Turleder:Mogens Petersen
Turarrangør (ansvarlig for tur): Stafet for Livet Borrevejle, Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lok.
Kontaktperson: Mogens Petersen
Telefonnummer: 40 12 72 80
E-mail: mp@snegom.com
Læs mere om Stafet for Livet:

Tilmelding til Niels Rasmussen niels.osted@gmail.com senest d. 20. august.

Det er gratis at deltage, men hvis du gerne vil støtte Stafet for Livet Borrevejle og Kræftens Bekæmpelses arbejde, kan du indbetale et beløb enten på MobilePay 36348 eller kontant på dagen til guiden.

Vi går på asfalt- og grusveje og i bakket terræn.
Solide vandresko er en god idé. Påklædning efter vejret.
Du får udleveret et kort, en badge, et sanghæfte og en flaske vand.
Læs mere på www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle

Startsted:
Hvalsø Kulturhus, Skolevej 12, 4330 Hvalsø
Slutsted:
Rundtur