VANDRETURE 2020
Lejre kommune
Print
Gem
Stafet for Livet! fra Lejre over Rorup via Skjoldungestien til Allerslev
Turlængde 10 km
En middelsvær tur
Travetur, Nybegynder-tur, Unge-tur, Børnefamilie-tur, Senior-tur
Startdato: 22. aug 2020 kl 15:00
Slutdato: 22. aug 2020 kl 18:00
Gå med på en naturskøn vandretur med start i Lejre ved Domus Felix. Turen går via Højby til Rorup. Herfra følger vi Skjoldungestien tilbage til Allerslev og Lejre. Undervejs vil naturvejleder fra Nationalpark Skjoldungernes Land Louise Liv Holm og Mogens Petersen fortælle om områdets lokalhistorie og kunsten i landskabet.

Her kan beskrives detaljer om turen Fra gårdspladsen mod syd starter vi turen ved at gå over Lavringe å og kommer direkte ud i de fine stisystemer i Lejres parcelhuskvarterer.
Stisystemet fører os til gadekæret i Højby og Valdemargården, hvorfra der er en storslået udsigt over nybebyggelserne i Allerslev.
Vi følger vejen til Rorup, hvor vi ved kirken nyder udsigten over Lavringe mose, hvorefter vi fortsætter ad landevejen til Skjoldungestien. Den følger vi nordpå med Lavringe mose på venstre side og lidt senere med Lavringe å på højre side.
I Allerslev forlader vi Skjoldungestien for at besøge Allerslev Kirkegård og se forfatteren Martin A. Hansens gravsted. Herfra går vi tilbage til Domus Felix.

Vores guide på turen er naturvejleder Louise Liv Holm som er tilknyttet Nationalpark Skjoldungernes Land og Sagnlandet. Louise Liv Holm er storyteller med speciale i gamle historiske sagaer.

Turen er en af 8 guidede gåture, som Stafet for Livet Borrevejle har arrangeret d. 22. august. Turene er et alternativ til den traditionelle stafet, der ikke kan afholdes på grund af corona pandemien.
Se ruterne og læs mere om turene her:
https://www.stafetforlivet.dk/dyn/resources/Relay_Model_Relay_Page_Information/file/2/9702/1592755967/fe85c4_guidede-ture.pdf

Når man deltager i Stafet for Livet, oplever man som deltager, kræftramt eller pårørende et døgn med nærvær og fællesskab, der skaber glæde og håb. Med de mange gåture rundt om i vores smukke Lejre kommune forsøger vi at skabe et andet rum, der også giver mulighed for nærvær og fællesskab.
Vi går sammen, men hver for sig.

Følg med på vores facebookside www.facebook.com/StafetForLivetBorrevejle d. 22. august. Her viser vi klip fra deltagernes oplevelser på gåturene, sang og musik, og vores smukke lysceremoni i aftenskumringen.

 

Turleder:Mogens Petersen
Turarrangør (ansvarlig for tur): Stafet for Livet Borrevejle, Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lok.
Kontaktperson: Mogens Petersen
Telefonnummer: 40 12 72 80
E-mail: mp@snegom.com
Læs mere om Stafet for Livet:

Tilmelding til Niels Rasmussen niels.osted@gmail.com senest d. 20. august.

Det er gratis at deltage, men hvis du gerne vil støtte Stafet for Livet Borrevejle og Kræftens Bekæmpelses arbejde, kan du indbetale et beløb enten på MobilePay 36348 eller kontant på dagen til guiden.

Vi går på asfalt- og grusveje og i bakket terræn.
Solide vandresko er en god idé. Påklædning efter vejret.
Du får udleveret et kort, en badge, et sanghæfte og en flaske vand.
Læs mere på www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle

Startsted:
Domus Felix, Byvejen 20 4320 Lejre
Slutsted:
Rundtur