VANDRETURE 2020
Lejre kommune
Print
Gem
Stafet for Livet Borrevejle! fra Osted til Kastholm, Skovholm og Osager
Turlængde 8 km
En middelsvær tur
Travetur, Nybegynder-tur, Unge-tur, Børnefamilie-tur, Senior-tur
Startdato: 22. aug 2020 kl 13:00
Slutdato: 22. aug 2020 kl 15:00
Gå med på en naturskøn vandretur med start ved Osted Kulturhus. Turen går forbi Idrætsforeningens anlæg, følger Tokkerup å mod Bondeskoven, videre mod Kastholm, Skovholm og ad Hvalsøvej tilbage til Osted. Undervejs vil Hans Larsen, som har et indgående kendskab til egnen i og omkring Osted, fortælle om områdets lokalhistorie.

Her kan beskrives detaljer om turen Vi går fra kulturhuset mod Idrætsforeningens anlæg og kommer frem til Tokkerup å, som vi følger indtil vi når Osted Hestehave. Stien løber ud i Hestehavevej, som vi følger mod ”Bondeskoven”. Vi følger grusvejen forbi Møbelværkstedet, går over åen, og følger stien indtil vi når grusvejen, der fører mod Kastholm. Vi går videre mod Hvalsøvej og den lille landsby Skovholm. Herfra fortsætter vi ad Hvalsøvej gennem Osager tilbage mod Osted. På kirkegården ser vi gravstederne på de markante personer, som har haft betydning for Osted. Til sidst går vi forbi gadekæret, inden turen slutter ved Kulturhuset.

Vores guide på turen er Hans Larsen. Hans Larsen er 75 år og har boet hele sit liv i Osted på gården Margrethesminde. Han har skrevet en del bøger om livet i Osted, og han har afholdt et utal af byvandringer i og omkring Osted.

Turen er en af 8 guidede gåture, som Stafet for Livet Borrevejle har arrangeret d. 22. august. Turene er et alternativ til den traditionelle stafet, der ikke kan afholdes på grund af corona pandemien.
Se ruterne og læs mere om turene her:
https://www.stafetforlivet.dk/dyn/resources/Relay_Model_Relay_Page_Information/file/2/9702/1592755967/fe85c4_guidede-ture.pdf

Når man deltager i Stafet for Livet, oplever man som deltager, kræftramt eller pårørende et døgn med nærvær og fællesskab, der skaber glæde og håb. Med de mange gåture rundt om i vores smukke Lejre kommune forsøger vi at skabe et andet rum, der også giver mulighed for nærvær og fællesskab.
Vi går sammen, men hver for sig.

Følg med på vores facebookside www.facebook.com/StafetForLivetBorrevejle d. 22. august. Her viser vi klip fra deltagernes oplevelser på gåturene, sang og musik, og vores smukke lysceremoni i aftenskumringen.

 

Turleder:Niels Rasmussen
Turarrangør (ansvarlig for tur): Stafet for Livet Borrevejle, Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lok.
Kontaktperson: Mogens Petersen
Telefonnummer: 40 12 72 80
E-mail: mp@snegom.com
Læs mere om Stafet for Livet:

Tilmelding til Niels Rasmussen niels.osted@gmail.com senest d. 20. august.

Det er gratis at deltage, men hvis du gerne vil støtte Stafet for Livet Borrevejle og Kræftens Bekæmpelses arbejde, kan du indbetale et beløb enten på MobilePay 36348 eller kontant på dagen til guiden.

Vi går på asfalt- og grusveje og i bakket terræn.
Solide vandresko er en god idé. Påklædning efter vejret.
Du får udleveret et kort, en badge, et sanghæfte og en flaske vand.
Læs mere på www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle

Startsted:
Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, Osted 4320 Lejre
Slutsted:
Rundtur