Kongstrup klinter
Turens længde
4-5 km
En svær tur  
Travetur
Meget flot og spektakulær vandretur igennem de imponerende klinter, hvor turen op til Timeglasklinten er et af højdepunkterne. Efter en kortere vandretur langs stranden bevæger vi os igen op i klinterne med kurs mod golfbanen, hvor vi har udsigt mod nord, vest og syd. Vi passerer flere stendysser og bautasten.

Vi vil på turen opleve Kongstrup klinter på nært hold, da vi bevæger os op og ned i klinterne. Kort efter starten går vi på en sti igennem en træbevoksning med smukke kig til fjorden. Vi bestiger Timeglasklinten med en betagende udsigt. Herfra går vi ned til stranden, hvor vi efter en kort tur igen bevæger os op i klinterne. Hele tiden har vi en smuk udsigt over fjorden. Vi passerer golfbanen, inden vi bestiger turens højeste punkt. De historisk interesserede kan iagttage stendysser og bautasten, og de botanisk interesserede kan se en meget spændende vegetation.

 

Turleder
Finn Poulsen
,
Ole Jerichow
Startdato: 21-08-2018    kl 17:00
Slutdato:  21-08-2018    kl 19:00
Turarrangør
Kalundborg Turistforening

Kontaktperson
Finn Poulsen
Bemærk

Turen foregår overalt på stier bortset fra et kort stykke på stranden. Det er et meget bakket terræn og kan ikke anbefales for dårligt gående. Der kan bruges alm. fodtøj alt efter, hvordan vejret udarter sig

Eventuel transport til/fra - start/slutsted

Offentlig bus fra Kalundborg station til startstedet, se rejseplanen

Start- og slutsted
Startsted
P-plads ved Røsnæs rundt naturrum, Røsnæsvej 233, Kalundborg
Redaktør: Jytte Larsen /
Opdateret den 27-06-18