Stafet for Livet Borrevejle! Fra Ejby til Troldkælling stenen og tilbage
Turens længde
7
En middelsvær tur  
Travetur
Nybegynder-tur, Unge-tur, Børnefamilie-tur, Senior-tur
Gå med på en naturskøn vandretur ud gennem Ejby Ådal til Troldkælling stenen i Kyndeløse Sydmark og tilbage gennem Åhusene. Undervejs vil kommunalpolitiker Flemming Damgaard Larsen fortælle om områdets lokalhistorie og udvikling, om særlige huse og gårde, og om sagn og myter, der knytter sig til egnen.

Her kan beskrives detaljer om turen Turen starter fra p-pladsen foran Bramsnæsvigskolen. Vi går ned gennem byen ad Ejby Strandvej, krydser Ejby Havnevej og fortsætter ad Troldbyvej. Vi fortsætter ned gennem den smukke Ejby Ådal, krydser åen og bevæger os op ad bakken til vi står ved info-skiltet, der fortæller om Troldkælling stenen. Fra stenen har vi den smukkeste udsigt ud over Isefjorden, og mod syd er bakkelandet et typisk istidslandskab skabt af smeltede gletchere.
Turen fortsætter gennem et stort grønt område inden vi når ud til Åhusene, og går tilbage mod Ejby.

Vores guide på turen er Kommunalpolitiker Flemming Damgaard Larsen. Han har i mange år holdt foredrag om egnens historie, både om begivenhedsrige hændelser, farverige personer og dannelsen af landskabet, men også om mindre episoder og oplevelser. Det er også blevet til mange artikler om lokalhistoriske emner.
Flemming Damgaard Larsen har i over 55 år dyrket slægtsforskning, både i egen slægt og i andre slægter på egnen.

Turen er en af 8 guidede gåture, som Stafet for Livet Borrevejle har arrangeret d. 22. august. Turene er et alternativ til den traditionelle stafet, der ikke kan afholdes på grund af corona pandemien.
Se ruterne og læs mere om turene her:
https://www.stafetforlivet.dk/dyn/resources/Relay_Model_Relay_Page_Information/file/2/9702/1592755967/fe85c4_guidede-ture.pdf


Når man deltager i Stafet for Livet, oplever man som deltager, kræftramt eller pårørende et døgn med nærvær og fællesskab, der skaber glæde og håb. Med de mange gåture rundt om i vores smukke Lejre kommune forsøger vi at skabe et andet rum, der også giver mulighed for nærvær og fællesskab.
Vi går sammen, men hver for sig.

Følg med på vores facebookside www.facebook.com/StafetForLivetBorrevejle d. 22. august. Her viser vi klip fra deltagernes oplevelser på gåturene, sang og musik, og vores smukke lysceremoni i aftenskumringen.

 

Turleder
Lotte Mikkelsen
Startdato: 22-08-2020    kl 13:00
Slutdato:  22-08-2020    kl 15:00
Turarrangør
Stafet for Livet Borrevejle, Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lok.

Kontaktperson
Mogens Petersen

Telefonnummer
40 12 72 80

E-mail
mp@snegom.com
Bemærk

Tilmelding til Niels Rasmussen niels.osted@gmail.com senest d. 20. august.

Det er gratis at deltage, men hvis du gerne vil støtte Stafet for Livet Borrevejle og Kræftens Bekæmpelses arbejde, kan du indbetale et beløb enten på MobilePay 36348 eller kontant på dagen til guiden.

Vi går på asfalt- og grusveje og i bakket terræn.
Solide vandresko er en god idé. Påklædning efter vejret.
Du får udleveret et kort, en badge, et sanghæfte og en flaske vand.
Læs mere på www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle

Start- og slutsted
Startsted
P-pladsen foran Bramsnæsvigskolen, Elverdamsvej 204, 4070 Kirke Hyllinge
Slutsted
Rundtur
Redaktør: Lærke Falstaff / CBM
Opdateret den 06-07-20