Stafet for Livet Borrevejle! fra Osted til Kastholm, Skovholm og Osager
Turens længde
8
En middelsvær tur  
Travetur
Nybegynder-tur, Unge-tur, Børnefamilie-tur, Senior-tur
Gå med på en naturskøn vandretur med start ved Osted Kulturhus. Turen går forbi Idrætsforeningens anlæg, følger Tokkerup å mod Bondeskoven, videre mod Kastholm, Skovholm og ad Hvalsøvej tilbage til Osted. Undervejs vil Hans Larsen, som har et indgående kendskab til egnen i og omkring Osted, fortælle om områdets lokalhistorie.

Her kan beskrives detaljer om turen Vi går fra kulturhuset mod Idrætsforeningens anlæg og kommer frem til Tokkerup å, som vi følger indtil vi når Osted Hestehave. Stien løber ud i Hestehavevej, som vi følger mod ”Bondeskoven”. Vi følger grusvejen forbi Møbelværkstedet, går over åen, og følger stien indtil vi når grusvejen, der fører mod Kastholm. Vi går videre mod Hvalsøvej og den lille landsby Skovholm. Herfra fortsætter vi ad Hvalsøvej gennem Osager tilbage mod Osted. På kirkegården ser vi gravstederne på de markante personer, som har haft betydning for Osted. Til sidst går vi forbi gadekæret, inden turen slutter ved Kulturhuset.

Vores guide på turen er Hans Larsen. Hans Larsen er 75 år og har boet hele sit liv i Osted på gården Margrethesminde. Han har skrevet en del bøger om livet i Osted, og han har afholdt et utal af byvandringer i og omkring Osted.

Turen er en af 8 guidede gåture, som Stafet for Livet Borrevejle har arrangeret d. 22. august. Turene er et alternativ til den traditionelle stafet, der ikke kan afholdes på grund af corona pandemien.
Se ruterne og læs mere om turene her:
https://www.stafetforlivet.dk/dyn/resources/Relay_Model_Relay_Page_Information/file/2/9702/1592755967/fe85c4_guidede-ture.pdf

Når man deltager i Stafet for Livet, oplever man som deltager, kræftramt eller pårørende et døgn med nærvær og fællesskab, der skaber glæde og håb. Med de mange gåture rundt om i vores smukke Lejre kommune forsøger vi at skabe et andet rum, der også giver mulighed for nærvær og fællesskab.
Vi går sammen, men hver for sig.

Følg med på vores facebookside www.facebook.com/StafetForLivetBorrevejle d. 22. august. Her viser vi klip fra deltagernes oplevelser på gåturene, sang og musik, og vores smukke lysceremoni i aftenskumringen.

 

Turleder
Niels Rasmussen
Startdato: 22-08-2020    kl 13:00
Slutdato:  22-08-2020    kl 15:00
Turarrangør
Stafet for Livet Borrevejle, Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lok.

Kontaktperson
Mogens Petersen

Telefonnummer
40 12 72 80

E-mail
mp@snegom.com
Bemærk

Tilmelding til Niels Rasmussen niels.osted@gmail.com senest d. 20. august.

Det er gratis at deltage, men hvis du gerne vil støtte Stafet for Livet Borrevejle og Kræftens Bekæmpelses arbejde, kan du indbetale et beløb enten på MobilePay 36348 eller kontant på dagen til guiden.

Vi går på asfalt- og grusveje og i bakket terræn.
Solide vandresko er en god idé. Påklædning efter vejret.
Du får udleveret et kort, en badge, et sanghæfte og en flaske vand.
Læs mere på www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle

Start- og slutsted
Startsted
Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, Osted 4320 Lejre
Slutsted
Rundtur
Redaktør: Lærke Falstaff / CBM
Opdateret den 06-07-20