Vinskoven og Skellingsted Bro
Turens længde
15
En middelsvær tur  
Turen er for alle og enhver der holder af natur, motion og fællesskab.
Det kræver at man er i nogenlunde god form, dels fordi det er en lang tur, og dels fordi den på nogle strækninger går op ad bakke og på andre er der meget vegetation. Vi starter og slutter ved Åmosenaturcamp som ligger ved Sørningevej nr. 9. Derfra går vi til Sørninge, et stykke videre og så ind ad en lang indkørsel hvor vi finder en sti der fører ind i Vinskoven. Vi passerer Firtøndestenen, går mod syd ad Skamstrupvej og kommer over i den anden del af Vinskoven, videre mod syd gennem Mølleskoven og her skal vi se "Themsen" hvor der blev produceret tørv indtil midten af 1900 tallet. Her holder vi også frokostpause, før turen fortsætter: Mod vest langs Mølleskoven ud til Skamstrupvej og ned til Åmose Å. Ved Skellingsted Bro, videre mod vest langs åen og derefter op til Skellingsted Friluftsområde, dernæst langs Åmosevej til Brokøb og til sidst ad Jyderupstien tilbage til Åmosenaturcamp.

Langs åen vokser bl.a. brændenælder og vild pastinak. Vild pastinak er på denne årstid for de flestes vedkommende afblomstret. I frisk tilstand er det dog sådan, at hvis man får saften på huden og det derefter udsættes for sollys, så giver det sår, der minder om ætsninger/hudafskrabninger. Derfor anbefales lange bukser og gode strømper og sko. I øvrigt påklædning der svarer til vejret.

Turleder
Katrine Møhl
Startdato: 22-08-2020    kl 10:00
Slutdato:  22-08-2020    kl 16:00
Turarrangør
Åmosenaturcamp

Kontaktperson
Katrine Møhl

Telefonnummer
40533414
Bemærk
Pris: Hvis man vil overnatte i shelter før eller efter turen: Voksne 25 kr. Børn 15 kr. Selve turen er det gratis at deltage i.

 

Start- og slutsted
Startsted
Åmosenaturcamp Sørningevej 9, 4450 Jyderup, Vestsjalland, Denmark
Redaktør: Susanne Elise Knudsen / Vandrefestival
Opdateret den 06-07-20